FaceBook

גלוטן וסוכרת סוג 2

לחם ומאפים
Rate this post

מה זה גלוטן?

גלוטן הוא חלבון המרכיב את עיקרם של גרעיני הדגנים חיטה, שעורה ושיפון, כשבחיטה הוא נמצא באופן משמעותי יותר.
לאחר שאנו לשים קמח ומים לבצק, מתחיל תהליך תפיחה בו נוצרים בועות אויר כתוצאה מפעילות השמרים שהוספנו לתערובת. הגלוטן יוצר מעין רשת גמישה וחזקה הלוכדת את בועות האוויר, ומקנה ללחם את המרקם הרך, הגמיש והאוורירי.
סיבה נוספת לבחור בקמח חיטה לאפיית לחם, היא יכולתו של הגלוטן להדביק את מרכיבי הקמח והמים בזמן הלישה, והפיכתם לבצק. מכאן גם נגזר השם גלוטן
פירושו דבק. glue
ככל שגרגר החיטה בשל יותר, כך תכולת הגלוטן גבוהה יותר.

האם הגלוטן מזיק?

בחלק קטן מאוד מהאוכלוסייה הגלוטן גורם למחלה אוטואימונית הנקראת צליאק.
מערכת החיסון מזהה את חלבון הגלוטן כגוף זר ותוקפת אותו. כתוצאה מכך נגרמת דלקת ברירית המעי הדק הפוגעת ביכולת הספיגה של חומרי תזונה חשובים.
מחלת הצליאק יכולה להופיע בדרגות חומרה שונות, מעייפות, אי נוחות בבן ועד לכאבי בטן חזקים ושלשולים קשים.
חלק מהאוכלוסייה יכולים לחוות בטן נפוחה ועייפות לאחר אכילת לחם. בעיה זו לא בהכרח קשורה לצליאק, אלא לקושי בעיכול הגלוטן.
מכיוון שהגלוטן הנו חלבון גמיש וחזק העומד בלחץ של בועות האוויר ואדי המים הנפלטים בזמן האפייה, נדרש מאמץ רב יותר ממערכת העיכול. כשמערכת העיכול עובדת קשה יותר, יותר דם זורם לשריר הקיבה ונדרשת יותר מנוחה בזמן תהליך העיכול.

שורטקוד:

לנצח את הסוכרת עם קונטרול!

  • פתרון 100% טבעי
  • התחייבות לתוצאות
  • ללא תופעות לוואי

לפרטים נוספים >

האם סוכרתיים צריכים להימנע מגלוטן?

אנשים הנמנעים מגלוטן, נמנעי למעשה מלחם וכל דברי המאפה ומוצרי החיטה.
כתוצאה מכך, הם מצמצמים משמעותית את אספקת הפחמימות והסוכרים, דבר המסייע להרזיה ולהמנע מהיפרגליקמיה.
לחם ללא גלוטן עלול להוות בעיה לחולי סוכרת וטרום סוכרת, בגלל שהקמחים מהם נאפה הלחם, מורכבים מקמח תירס, קמח אורז וקמח לבן ללא גלוטן (קמח קונדיטור). קמחים אלו מעלים את רמות הסוכר בדם תוך פרק זמן קצר, באופן משמעותי יותר מלחם חיטה מלאה המכיל גלוטן.

לחמים ללא גלוטן המתאימים לסוכרתיים

לחמניות שקדים

רכיבים:
2 כוסות קמח שקדים
2 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
1 גביע יוגורט, רצוי 5 אחוזי שומן (עדיף יוגורט כבשים סמיך)
2 כפות סיבי פסיליום (חשוב להאטת קצב כניסת הסוכר לדם)
מעט מלח

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל 180 מעלות.
מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפייה, סיבי הפסיליום והמלח, ולאחר מכן עם הביצים הטרופות והיוגורט עד ליצירת בלילה אחידה.
מניחים את התערובת לנוח במקרר למשך עשר דקות.
משמנים קלות תבנית שקעים, ושמים מהבלילה בכל שקע.
אופים למשך כעשרים דקות (עד להשחמה קלה)
ניתן לשמור בהקפאה.

לחמניות כוסמת

חבילת כוסמת אדומה או ירוקה (כ 500 גרם) מושרת במים למשך הלילה. בסיום ההשריה (לאחר כ 6-7 שעות), הגרעין צריך צריך להיות רך ונימוח.
שוטפים את הזרעים בזרם מים חזק עד להוצאת כל הנוזל הרירי.
לאחר סינון הנוזלים טוחנים את הזרעים במעבד מזון, יחד עם 1 כוס מים  ו 1-2  כפיות מלח עד לקבלת עיסה נוזלית סמיכה.
יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת משומנת קלות, ואופים למשך כ 45 דקות בחום של 180 מעלות.

פיתה מקמח טף אתיופי

1בקערה גדולה שמים 1 ק"ג קמח טף.
מוסיפים מי ברז קרים, תוך כדי בחישה, עד לקבלת עיסה אחידה.
מכסים במגבת למשך הלילה. בזמן זה הבצק תופח.
בבוקר מדללים מעט את הבצק על ידי הוספת מים קרים ולישה.
מוסיפים כ 3 כוסות מים חמים ולשים עד לקבלת עיסה דלילה.
מכסים ומחכים מספר שעות עד שהעיסה מבעבעת קלות.
בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למחבת חם משומן קלות.
כשהבצק המתבשל מתחיל להוציא בועות, מכסים לדקה או שתיים ומוציאים לצלחת.

אורון אופק הוא מומחה לטיפול טבעי בסוכרת ברפואה הסינית, בעל ניסיון טיפולי של 25 שנים בדיקור סיני, תזונה וצמחי מרפא.
שיחת אבחון וייעוץ טלפוני/זום לאיזון סוכרת והרזיה, באמצעות צמחי מרפא ושיטת תזונה ייחודית, בקליניקה בתל אביב או בשיחה טלפונית בשעה נוחה לך ומבלי לצאת מהבית.
לאחר תשאול מקיף ואבחנת לשון (יש לשלוח בווצאפ צילום לשון ובדיקות מעבדה עדכניות), נבנה יומן תזונה אישי המתאים לסגנון והרגלי החיים שלך.
סיכום פגישה יישלח במייל בסיום הפגישה, בצירוף טבלת מעקב ודף המלצות מודפס.
תיאום מראש בטלפון 02-992-4004

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

    מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!