ממרחים טעימים לסוכרת סוג 2

ממרחים דלי פחממות לחולי סוכרת

רגע לפני שמתחילים…

המזון יוצר הרמוניה ומשפיע על הגוף ועל הנפש, גם למצב הנפש יש השפעה על המזון בזמן הכנתו.

מזון אינו רק אוסף של חומרים, ויטמינים ומינרלים, חומצות וכו'. הוא מכיל מרכיבים אנרגטיים נוספים שלא תמיד ניתן למדוד או לשקול אותם. זכור שהמצב הנפשי שלך בזמן הבישול מחלחל גם הוא למזון ומתבל אותו בתבלין שאינו נראה לעין.

חצילים קלויים

3 חצילים בגודל גינוני

4-5 שיני שום

1 לימון קטן

מלח לפי הטעם

שוטפים את החצילים ומחוררים כל חציל במקומות שונים בעזרת מזלג.

קולים את החצילים על להבה גדולה עד שכל הצדדים משחימים, והחציל רך דיו כדי לנעוץ בו מזלג.

מניחים כל חציל על קרש חיתוך וחותכים אותו לאורך.

בעזרת כף, מוציאים את תוכן החציל מן הקליפה ומעבירים לקערה.

מועכים את החצילים ומוסיפים שיני שום כתושות, לימון ומלח לפי הטעם.

גיוונים:
להוסיף בצל ירוק קצוץ דק.

לערבב עם כמויות שוות של טחינה גולמית ומים.

לערבב עם טופונז או מיונז.

ממרח חומוס

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים, רכים מאוד

1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס ממי הבישול של החומוס

2-3 שיני שום כתושות

מיץ מלימון קטן

מלח לפי הטעם

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת ממרח חלק.

אם הממרח סמיך ויבש מדי, ניתן לדללו על ידי הוספת מעט ממי הבישול של החומוס.

מעבירים לצלחת, מזליפים שמן זית, ומקשטים במעט פפריקה מתוקה ועלי פטרוזיליה.

חמאה מזוככת (Ghee)

תהליך הזיכוך מנקה את החמאה משומן שהתחמצן ומגושי חלבון, והופך את החמאה לבריאה ומזינה יותר.

2 חבילות חמאה

ממיסים את החמאה בסיר קטן עד לקבלת מרקם נוזלי.

על סף הרתיחה יופיע קצף שאותו מסלקים בעזרת כף.

הקצף שנותר למעלה הוא שומן שהתחמצן והגושים במשקע הם חלבון החלב (קזאין). לאחר סילוק הקצף מוזגים את החמאה הנוזלית לכלי זכוכית, ללא הגושים והמשקעים שבתחתית הסיר. מאחסנים במקרר.

חמאת שום

תוספת השום מוסיפה טעם מיוחד וערב לחיך.

לשום סגולות מיוחדות לניקוי כלי הדם מכולסטרול ומשומנים, זהו שילוב אידיאלי לחובבי החמאה.

לאחר שמוזגים את החמאה לכלי הזכוכית, מוסיפים לה כ-2-3 שיני שום כתושות היטב, מערבבים היטב ומניחים להתקרר ולהתגבש.

גבינה לבנה רכה בטעם שום ושמיר
4 גביעי אשל

3 גביעי שמנת

3-4 שיני שום

3 כפות שמיר טרי קצוץ

מלח לפי הטעם

מערבבים את האשל והשמנת בקערה ויוצקים אותם לבד אוורירי (כגון חיתול) הנתון בתוך מסננת.

את המסננת מניחים בתוך קערה שתכיל את הנוזלים המטפטפים ושמים במקרר.

כעבור 4 שעות, מעבירים לקערה נפרדת את הגבינה שנוצרה במסננת ומתבלים בשיני שום כתושות, שמיר ומלח.

גיוונים:

במקום שום ושמיר מוסיפים לגבינה זיתים ירוקים, מגולענים וקצוצים.

יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!