FaceBook

​ממתיקים טבעיים

תותים חתוכים עם יוגורט
Rate this post

ממתיקים אלו נמצאים בצמחים באופן טבעי ואינם מופקים באופן כימי, לכן לא קיים החשש שהוזכר בממתיקים המלאכותיים. עם זאת,חלקם מכיל סוכר או הופך לגלוקוז, ולכן אינם מתאימים לשימוש לסוכרתיים באופן חופשי, כגון: תרכיז תפוחים, פרוקטוז, דבש, דבש תמרים, מולסה, סירופ אגבה (AGAVE) וכיו”ב.

אלו יתאימו בכמויות קטנות, למי שרמות הסוכר שלו מתאזנות ע”י תזונה בלבד, ואינו נזקק לתרופות, וכשהם מהווים חלק קטן מתוך מתכון, הכולל סיבים תזונתיים, חלבון ושומן, כפי שמפורט בפרק ‘עוגות, עוגיות ומנות אחרונות’.

מולסה

נוזל כהה מאוד וסמיך, שנוצר בתהליך ייצור הסוכר. המולסה מכילה 50% סוכר, מים,ברזל, סידן, אבץ, כרום וויטמין B. ככול שהמולסה כהה ושחורה יותר, כך היא עברה תהליך זיקוק ארוך יותר, שהשאיר בה פחות סוכר ויותר מינרלים. טעמה חזק ועם טעם לואי מסויים, ולכן היא תתאים יותר לאפייה ופחות להמתקת משקאות.

פרוקטוז

חד סוכר שקיים בפירות ובדבש, מיוצר בד”כ מסירופ תירס או מסלק סוכר. מתוק ב-80% מסוכר לבן. הפרוקטוז הופך בקצב איטי לגלוקוז ולכן אינו מומלץ לחולי סוכרת. מחקרים מסויימים מראים, שצריכת פרוקטוז מזרזת היווצרות קטרט בעין ותהליכיים ניווניים אחרים.

גם לאנשים בריאים הפרוקטוז אינו ממומלץ באופן חופשי, מכיוון שהוא משמין, גורם להצטברות טריגלצירידים בדם ובכמות גדולה גם גורם לשילשולים.

טגאטוז

עפ”י טענת היצרנים, טגאטוז נמצא באופן טבעי בחלב מחומם. הרכבו הכימי דומה לזה של סוכר אלכוהולי (סורביטול,מלטיטול וכו’) וככזה יש להתייחס אליו. אושר לשימוש ע”י ה-FDA.

סטיביה

ממתיק טבעי זה קיים בשימוש בתרבות דרום אמריקה. המיצוי מתקבל מעלי שיח הסטיביה הנפוץ בעיקר בברזיל ובפראגווי, ומתיקותו הינה פי- 300 מהסוכר. אינו נהרס בחום ולכן מתאים לבישול, לאפייה ולהמתקת משקאות. נחשב לבטוח ומומלץ ביותר לשימוש, יותר מכל ממתיק אחר.

חסרונו בטעם לוואי קל, שמצטרף למתיקות. מחירו יקר יחסית.

ניתן להשיגו בחנויות טבע בצורת אבקה, נוזל, טבליות, עלים מיובשים או לקנותו בעציץ במשתלה.

סוכר אלכוהולי

על סוכרים אלו נמנים: מניטול, סורביטול, מלטיטול, קסיליטול.

סוכרים אלו נמצאים בצמחים והם ניתנים לייצור באופן מלאכותי. מתיקותם דומה פחות או יותר למתיקות הסוכרוז והם משמשים כממתיקים בתעשיית המזון. בסוכרים האלכוהוליים יש כמחצית הקלוריות מאשר בסוכר.
הסוכר האלכוהולי נספג רק בחלקו בדם, והשאר מצטבר במעיים. לכן אכילת כמות גדולה ממנו עלולה לגרום לשילשולים. החלק,שנספג בדם, מגיע לכבד ומתפרק לאט לגלוקוז ולכן אינו גורם לעליית סוכר חדה בדם. למרות זאת, שימוש בו עלול לגרום לעליית רמות הסוכר ולכן, אינו מהווה תחליף מספיק טוב לסוכר.

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

    מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!