FaceBook

מתכונים קלים

קרש חיתוך עם רכיבים לאורחת בוקר
Rate this post

רגע לפני שמתחילים לבשל…

המזון יוצר הרמוניה ומשפיע על הגוף ועל הנפש, גם למצב הנפש יש השפעה על המזון בזמן הכנתו.

מזון אינו רק אוסף של חומרים, ויטמינים ומינרלים, חומצות וכו’. הוא מכיל מרכיבים אנרגטיים נוספים שלא תמיד ניתן למדוד או לשקול אותם. זכור שהמצב הנפשי שלך בזמן הבישול מחלחל גם הוא למזון ומתבל אותו בתבלין שאינו נראה לעין. לכן, רגע לפני שאתה מתחיל לבשל הקפד על:

  • הכרה שמחה ושלווה
  • מחשבות טובות על הסועדים
  • עבוד בנחת והימנע מלחץ ועצבנות. לשם כך עבוד במטבח מסודר ונקי, הכן מראש את כל המצרכים בכדי שלא יחסר דבר, והאזן למוסיקה נעימה ומרגיעה.
  • היה מרוכז בעבודתך – תכנן את עבודתך מראש.
  • היה יצירתי אך אל תסתבך בבישולים מורכבים מדי.
  • הכר תודה על המזון ועל ההזדמנות להעניק לאחרים.

ממרחים וסלטים

חצילים קלויים

3 חצילים בגודל גינוני

4-5 שיני שום

1 לימון קטן

מלח לפי הטעם

שוטפים את החצילים ומחוררים כל חציל במקומות שונים בעזרת מזלג.

קולים את החצילים על להבה גדולה עד שכל הצדדים משחימים, והחציל רך דיו כדי לנעוץ בו מזלג.

מניחים כל חציל על קרש חיתוך וחותכים אותו לאורך.

בעזרת כף, מוציאים את תוכן החציל מן הקליפה ומעבירים לקערה.

מועכים את החצילים ומוסיפים שיני שום כתושות, לימון ומלח לפי הטעם.

גיוונים:

  1. להוסיף בצל ירוק קצוץ דק.
  2. לערבב עם כמויות שוות של טחינה גולמית ומים.
  3. לערבב עם טופונז או מיונז.

ממרח חומוס

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים, רכים מאוד

1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס ממי הבישול של החומוס

2-3 שיני שום כתושות

מיץ מלימון קטן

מלח לפי הטעם

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת ממרח חלק.

אם הממרח סמיך ויבש מדי, ניתן לדללו על ידי הוספת מעט ממי הבישול של החומוס.

מעבירים לצלחת, מזליפים שמן זית, ומקשטים במעט פפריקה מתוקה ועלי פטרוזיליה.

חמאה מזוככת (Ghee)

תהליך הזיכוך מנקה את החמאה משומן שהתחמצן ומגושי חלבון, והופך את החמאה לבריאה ומזינה יותר.

2 חבילות חמאה

ממיסים את החמאה בסיר קטן עד לקבלת מרקם נוזלי.

על סף הרתיחה יופיע קצף שאותו מסלקים בעזרת כף.

הקצף שנותר למעלה הוא שומן שהתחמצן והגושים במשקע הם חלבון החלב (קזאין). לאחר סילוק הקצף מוזגים את החמאה הנוזלית לכלי זכוכית, ללא הגושים והמשקעים שבתחתית הסיר. מאחסנים במקרר.

חמאת שום

תוספת השום מוסיפה טעם מיוחד וערב לחיך.

לשום סגולות מיוחדות לניקוי כלי הדם מכולסטרול ומשומנים, זהו שילוב אידיאלי לחובבי החמאה.

לאחר שמוזגים את החמאה לכלי הזכוכית, מוסיפים לה כ-2-3 שיני שום כתושות היטב, מערבבים היטב ומניחים להתקרר ולהתגבש.

גרנולה

4 כוסות שיבולת שועל

1/3 כוס שומשום כהה

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מולסה

1/4 כוס מים

מערבבים היטב בקערה את כל החומרים, מפזרים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך 20 דקות.

כל 7 דקות מוציאים מן התנור ומערבבים כדי למנוע חריכה.

בגמר הקלייה, מוציאים מהתנור ומניחים לתערובת להתקרר.

מאחסנים בכלי פלסטיק או זכוכית סגורים היטב.

לגיוון והעשרת הטעם:

ניתן להוסיף בגמר הקלייה, שבבי קוקוס, גרעיני חמניות, זרעי דלעת, צימוקים שחורים, תמרים קצוצים, חתיכות קטנות של משמש מיובש.

טפיוקה בחלב קוקוס

65 גרם טפיוקה

1/2 פחית חלב קוקוס

1/2 שקית אבקת חלב קוקוס

1/2 ליטר חלב

1/2 ליטר מים

ממתיק מלאכותי שווה ערך ל 80 גרם סוכר חום בהיר 

1/2 כפית מלח

משרים את גרגירי הטפיוקה במים למשך 10 דקות ומסננים.

מכניסים לסיר את הטפיוקה ואת שאר הרכיבים, בוחשים ומביאים לרתיחה.

ניתן להגיש חם או קר בתוספת פרי כמו מלון, בננה, תפוח, סברס וכו’.

 

 

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

    מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!