FaceBook

מתכונים למרקים לחולי סכרת

מרק דלעת כתום
1/5 - (1 vote)

אחת מהנאות החיים היא אוכל. הוא מעורר את החושים, מנחם, מספק אנרגיה ומחזיק את המכונה הזו הנקראת גוף. אם אנחנו מעמיסים על המכונה הזו מאכלים בכמות מוגזמת, מזונות עתירי שומן וסוכרים, פחמימות ריקות ומזון מעובד, הגוף יאותת לנו מייד במגוון אופנים, כמו עלייה ברמות הסוכר בדם, עייפות, צרבות ובעיות עיכול ועוד. כשמדובר בחולי סוכרת ההקפדה על המזון הנכון לגוף היא חשובה עוד יותר, אפילו קריטית. הסיבה לכך היא החשיבות הרבה בשמירה על רמות סוכר מאוזנות וכדי שלא להחמיר את התסמינים. יחד עם זאת, אפשר לאכול נכון, בריא ובמידה, ועדיין ליהנות מאוכל טעים, מזין ומלא באנרגיות טובות.

לפניכם מספר מתכונים מומלצים, שיעשו הרבה מאד טוב לגוף, ואף לנפש.

מרק ירקות

החומרים:

300 גרם דלעת

1 בטטה או 2 גזרים

½ ק”ג כרוב לבן

2 ראשי לפת

4 גבעולי סלרי

1 שורש סלרי או פטרוזיליה

2 קישואים

½ כוס כוסברה קצוצה

1 בצל

1 גבעול כרישה

3 ליטרים מים

½ כפית כורכום

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף ללא מונו סודיום גלוטמט

3 כפות שמן

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את כל הירקות. קוצצים לקוביות גדולות ושמים בסיר עמוק,מלבד עלי הכוסברה.

מוסיפים את המים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.

מוסיפים את הכוסברה והתבלינים,ממשיכים בבישול עוד 5 דקות ומכבים את האש.

כשהמרק מתקרר מעט,מועכים את כל הירקות בממחה ידני, כך הירקות נמעכים באופן גס ולא למרקם אחיד וחלק.

מרק ה”משי”

החומרים:

1 כוס עדשים חומים

½ כוס גרגרי חומוס,אותם יש להשרות במים כ-24 שעות

2 כוסות עגבניות טריות מרוסקות

½ כוס קמח מלא

½ כוס מיץ לימון טרי

4 ליטרים מים

1 כוס אטריות דקות מקמח מלא

1 ראש סלרי עם העלים,קצוץ דק.

1 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק

1 חבילת כוסברה קצוצה דק

3 בצלים קלופים וקצוצים

3 כפות שמן

1כף פפריקה מרוקאית מתוקה

½ כפית כורכום

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף ללא מונו סודיום גלוטמט

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר עמוק, מבשלים על להבה גבוהה, תחילה את החומוס והעדשים כשעה ואח”כ מוסיפים את העגבניות, הבצלים וראש הסלרי עם העלים. מבשלים הכול כ-30 דקות נוספות עד שהכול רך.

מערבבים בנפרד את הקמח בכוס אחת ממי המרק, מוסיפים למרק ובוחשים, על מנת שהקמח לא ידבק לתחתית הסיר.

כשהמים רותחים, מוסיפים את האטריות, הכוסברה, הפטרוזיליה ושאר התבלינים.

כעבור כ-20 דקות, מוסיפים את הלימון, בוחשים ומבשלים עוד כ-10 דקות.

זהו מרק בסגנון מרוקאי קלאסי, מזין, טעים ומשביע. ניתן להסמיך אותו ע”י הוספת קמח ואידוי המים.

מרק חומוס ודלעת

החומרים:

½ ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

½ כוס גרגרי חומוס,אותם יש להשרות במים למשך כ-24 שעות

1 כפית קינמון

2-3 עלי סלרי עם העלים

¼ כפית ג’ינג’ר

¼ כפית כורכום

½ כוס כוסברה קצוצה

3 ליטרים מים

2 כפות שמן

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף ללא מונוסודיום גלוטמט

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את החומוס כשעה, עד להתרככות.

מוסיפים את הדלעת והסלרי, מבשלים עוד כ-20 דקות עד להתרככות ומכבים את האש.

לאחר שהמרק מתקרר מעט,טוחנים אותו במעבד מזון או במטחנת ירקות חשמלית, עד לקבלת מרקם קטיפתי חלק.

מוסיפים את הכוסברה והתבלינים,מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מרק נטפי ביצים בסגנון סיני

החומרים:

1 ביצה טרופה

3 כפות גרגרי תירס קפוא או מקופסת שימורים

1 ליטר מים

2 כפות רוטב סויה

1 כף אבקת מרק בטעם עוף ללא מונוסודיום גלוטמט

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים ומוסיפים את גרגרי התירס, רוטב הסויה והתבלינים.

לאחר כ-5 דקות, בזמן רתיחת המים, יוצקים בהדרגה את הביצה הטרופה לתוך המרק.

מבשלים עוד דקה ומכבים את האש.

טיפול טבעי ותזונה נכונה – המפתח לשיפור הבריאות

אורון אופק

קליניקת נטורל סין בניהולו של אורון אופק, מטפל מוסמך ובכיר ברפואה הסינית, מעמידה למטופליה מערך טיפול מקיף ומדויק, שמורכב אחרי אבחון מדוקדק ומעמיק. בהתאם לתוצאות האבחון נבנית תוכנית שמותאמת אישית לכל מטופל.

התוכנית משתמשת בכלים אפקטיביים מהרפואה הסינית, ביניהם דיקור, פורמולות המופקות מצמחי מרפא והנחיות לסיגול אורח חיים שמתאים למטופל, בהתאם למגבלות שלו, סגנון חייו וחומרת הסוכרת ממנה הוא סובל.

לתזונה יש מרכיב חשוב ברפואה הסינית. בקליניקת נטורל סין אנו ממליצים על שילובי המזונות המתאימים ביותר לכל מטופל, מזונות שיש להם תכונות מקלות ומיטיבות, זאת בנוסף לערכים הגבוהים וכמובן, הטעמים הנהדרים.

לקבלת יעוץ ובניית תוכנית טיפול מקלה שתשפר את רמות הסוכר בדם ואת איכות החיים כולה, הדרכת תזונה ומתכונים נוספים שקל להכין ויסייעו מאד בשמירה על הבריאות, צרו עמנו קשר עוד היום ונשמח ללוות אתכם בתהליך הריפוי.

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

    מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!