למזון יש יכולת להניע את האנרגיה בגוף לכיוונים שונים:
- למעלה – מעל המתניים לכיוון החזה והראש.
- החוצה – לכיוון העור.
- למטה – מתחת למתניים, לכיוון האגן והרגליים.
- פנימה – לכיוון האיברים הפנימיים ומרכז הגוף.
מזון שמניע את האנרגיה כלפי מעלה יהיה על פי רוב בטעמים חריף ומתוק ובעל אנרגיה מחממת או נייטרלית. מזון זה יטפל בסימפטומים של “צניחה וירידה מטה” כגון שלשולים, צניחות איברים, טחורים, עייפות ודכאון. המזון שמניע כלפי מעלה מתאים ביותר לעונת האביב, עונה שבה הכל נובט וצומח כלפי מעלה.
דוגמאות: אורז, אורז מתוק, אננס, אפונה, אפרסק, בוטנים, בזיליקום, ביצה, בטטה, ברווז, בשר, גזר, גזר לבן, גויאבה, דבש, דובדבן, דלעת, הרינג, זרעי חמניות, זרעי שומר, זרעי שומשום שחורים, זרעי שמיר, חמאה, חלב, טונה, יין, כבד בקר, כרוב, כרוב סיני, ליקוריץ, לפת, מיורן, נבט חיטה, סוכר חום, עוף, עלי דפנה, ערמונים, פאפיה, פולי סויה שחורים, קולורבי, קרפיון, קוקוס, קליפות תפוז ואשכולית, שיפון, תאנה, תירס, תמרים, תפוח אדמה ותרד.