עוגיות טעימות לסוכרת סוג 2

חשוב לדעת!

בחלק מהמתכונים, מופיעים ממתיקים טבעיים כגון דבש תמרים (סילאן), מולסה, תרכיז תפוחים טבעי ודומיהם.

למי מכם, שלא ניסה בעבר את אחד מהתחליפים הטבעיים הללו כחלק ממתכון דומה, כדאי לנסות לטעום מעט מאותו מתכון ולבדוק את השפעתו על רמת הסוכר.

ניתן לשלב ממתיק מלאכותי עפ"י הטבלה שבסוף הפרק, יחד עם הממתיק הטבעי או במקומו, אז גם ערכן הקלורי של העוגיות   יהיה נמוך יותר.

על מנת למתן את עליית הסוכר, מומלץ להוסיף למתכוני העוגות והעוגיות, ¼ כוס טחינה גולמית,

3-4 כפות סיבים תזונתיים כגון סובין חיטה, סובין שיבולת שועל, נבט חיטה, זרעי שומשום מלא טחונים,

זרעי פשתן טחונים וכו'.

עוגיות הבריאות של מירה

מתכון מצוין וקל להכנה,מתאים כנשנוש, בסיום ארוחה,או עם שתייה חמה כארוחת ביניים קלה.

במתכון זה, תרכיז התפוחים הטבעי מהווה כממתיק עיקרי. אפשר להחליפו במולסה טבעית או סילאן (דבש תמרים) ללא תוספת סוכר.

 המצרכים

¾ כוס שמן

1כוס תרכיז תפוחים טבעי

כפית תמצית וניל

3 כפות מים

1 ביצה גדולה

¼1  כוסות קמח מלא

¼ כפית מלח

3 כוסות שיבולת שועל

1 כוס אגוזים או שקדים

¾ כוס צימוקים או משמש מיובש

אופן ההכנה

מערבבים את השמן, תרכיז התפוחים, הווניל, המים והביצה.

מוסיפים את הקמח והמלח.

מוסיפים את הקוואקר, האגוזים והצימוקים.

מחממים תנור ל180 .

יוצקים לתוך תבנית אפייה, שורות של עוגיות בעזרת כף.

אופים 15 דקות.

מתקבלות כ-31 עוגיות.

שאל/י את המומחה! השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!