FaceBook

סוכרת: ​צמחי מרפא תבלינים ומזונות מועילים

כפות עם תבלינים על שולחן
5/5 - (1 vote)

​עלי זית

עלי הזית יעילים בהורדת סוכר ויתר לחץ דם.
לשם כך משתמשים בעלים מעץ זית, המטופל באופן אורגני, או קוטפים מעץ זית, שאינו מרוסס , רחוק מכבישים .
מינון והכנה: לבשל בסיר קטן 2 כפיות גדושות עלים מיובשים (או 4 כפיות עלים טריים), עם 2 כוסות מים ברתיחה קלה למשך כ-10 דקות.
לשתות מחצית בבוקר ומחצית בערב, רצוי על קיבה ריקה.
בשעת הדחק ניתן לחלוט את העלים במקום לבשלם.

חילבה

זרעי החלבה מסוגלים לסייע בהורדת רמות הסוכר. מהזרעים ניתן להכין את המתכון התימני המסורתי, להנביטם או לבלוע כפית זרעים טחונים.
זרעי החלבה נחשבים לחמימים מבחינה אנרגטית סינית, ולכן יש להשתמש בהם בזהירות במצבי חום וחוסר ין. ניתן לאזן אותם ע”י הוספת מזונות מקררים כגון סלרי, חסה, עגבנייה, צנון וכדומה.

מלפפון מר/מלון מר (momordica charantia)

ירק ממשפחת הדלויים, דומה למלפפון ירוק עם קליפה בעלת בליטות. בשעת הקטיף למלון המר גוון ירוק בהיר וטעמו מר מאוד, לאחר הבשלתו צבעו צהוב- כתום וטעמו עדין יותר ופחות מר. המלפפון המר נמצא בשימוש תדיר במטבח האסיאתי וההודי.
החומר הפעיל במלון המר ידוע כ “אינסולין טבעי” בשל השפעתו בהורדת רמות הסוכר בדם.
אופן ההכנה: עפ”י רוב מקובל לטגנו או להוסיפו לירקות מוקפצים בסיגנון סיני.
ניתן גם לחלוט אותו במים רותחים ע”מ להפיג מעט את מרירותו ואח”כ להוסיפו למרק או כירק מאודה.
ניתן להשיג מלון מר טרי בשווקים השונים בארץ.
בבתי המרקחת ההומאופטיים ניתן להשיגו כטינקטורה(מיצוי הצמח באלכוהול) או במיצוי הומאופטי.
אסור בהריון והנקה.
עלי אוכמניות- uaccinium myrtillus
עלי האוכמניות מסייעים בהורדת רמת הסוכר בדם, ויש בהם גם חומרים המשמשים כאנטי אקסידנטים, וחומרים המחזקים את נימי הדם.

שמן פשתן

שמן פשתן מכיל חומצות שומן חיוניות, המסייעות לניקוי הלב וכלי הדם, ומגנות מפני נזקי הסוכרת ללב, לעיניים ולכליות.
זרעי פשתן טחונים יכולים להקל על עצירות, אך ריכוז חומצות השומן החיונית נמוך הרבה יותר מאשר בשמן.

כורכום

תבלין הכורכום נחשב מבחינת האנרגטיקה הסינית לחריף, חמים ומר. הכורכום ממריץ דם, ויכולתו זו חשובה לסוכרתיים, גם בשלב המניעה, ובמיוחד בשלב מתקדם בו מופיעים סיבוכים וכאבים.
הכורכום מאיץ החלמה של פצעים כרוניים, מניע את צ’י הכבד ומקל על כאבי חזה ובטן.

שום

מבחינת האנרגטיקה הסינית נחשב השום לחריף וחמים. השום מפחית שומן בדם, והוא מומלץ בצורתו הטבעית ללא עיבוד או בישול ממושך.
שום מפחית רמות סוכר בדם וכולסטרול, מונע טרשת עורקים וחלק מסיבוכי הסוכרת.
מסייע בהורדת לחץ דם גבוה. זהירות במצבי חום.
צנון (מהסוג המר)
שתיית המיץ יעילה להורדת סוכר ולהנעת דם. ניתן להכין כחצי כוס מיץ מלפפונים, ולהוסיף רבע כוס מיץ צנונית ורבע כוס מים. או לגרד בפומפייה צנון ולהוסיף לו מעט לימון טרי, קורט מלח וכפית שמן. הצנון נחשב למתוק,חריף וקריר.

לפת

מבחינת האנרגטיקה הסינית ללפת, טעמים חריף, מתוק ומר ואנרגיה נטרלית.
הלפת מטפלת במצבי ליחה ולחות ותומכת בחיזוק הטחול, אך טוב להשתמש בה בזהירות במצבי יובש בריאות.
הכנה: את הלפת אפשר לחתוך לרבעים ולבשלה עם תבלינים, או להוסיפה למרק ירקות, או להכינה כירק מוחמץ. לשם כך לוקחים 3 ראשי לפת וראש סלק אדום קטן, חותכים לפרוסות ושמים בצנצנת גדולה. על כל כוס מים, מוסיפים כפית מלח ורבע כוס חומץ.

דלעת

הטמפרטורה האנרגטית של הדלעת ניטרלית וטעמה מתוק,ומעט מר.
הדלעת קלה לעיכול, מחזקת טחול,קיבה ולבלב ומווסתת את ספיגת הסוכר במעיים.
דלעת מכילה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובעיקר כמות גדולה של ויטמין A.
ההכנה המומלצת היא אידוי או הכנתה כמרק דלעת.

שבולת שועל

לשיבולת שועל אנרגיה חמימה וטעם מתוק ומעט מר.היא מחזקת טחול, לבלב ולב, מכילה וויטמינים ומינרלים חשובים, מחזקת את הגוף ומרגיעה את הנפש.
הכנה: כדיסה בחורף עם מעט קינמון, או לאפות ממנה עוגיות טעימות (ראה מתכון).

גבעולי סלרי

לסלרי אנרגיה קרירה וטעמים מתוק ומר. כיוון שהסלרי מטהר חום ומייבש לחות, הוא יתאים לסוכרתיים בעלי עודף משקל עם סימני חום וכיסוי לשון עבה ודביק.
הסלרי עשיר בסיבים תזונתיים ומועיל מאוד לסוכרתיים. את גבעוליו אפשר לבשל בסיר עם מעט מים, כורכום ותבלינים עד להתרככותו, שיטה זו מתאימה לכל אחד, ובעיקר לבעלי עיכול חלש.
אפשר גם להוסיפו לירקות מוחמצים, ומי שאינו סובל מעיכול חלש יכול לאוכלו חי. על מנת לאזן את האנרגיה הקרירה, ניתן להפיק ממנו מיץ טרי ומזין, ולערבבו עם מעט מיץ מג’ינג’ר טרי.

כוסמת

לכוסמת טעם מתוק ואנרגיה ניטרלית, ולכן ניתן להתאימה לכל אחד מהסינדרומים שהוזכרו. בנוסף, הכוסמת מכילה סיבים תזונתיים, קלה לעיכול, מחזקת טחול וקיבה ומסייעת באיזון הסוכר, נתונים אלו הופכים את הכוסמת למזון אידאלי לסוכרתיים.

תורמוס

התורמוס הוא קטנייה עגלגלה מעט ,שטוחה, בגוון לבן או וורדרד. ישנו תורמוס מתוק וישנו תורמוס מר.
התורמוס המר מועיל להורדת הסוכר, בפרט לאלו בעלי עודף משקל עם תסמינים של לחות.
אם טעמו מר מדי, ניתן לחלוט אותו או לבשלו 5 דקות,לסנן את המים ואז לבשלו שוב.
אפשר גם להשרותו למשך הלילה ולשתות את המים (מרים מאוד), או להשרותו ואז לבשלו.

 

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

    מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!