ריבת שזיפים

ריבת שזיפים

המצרכים:
1ק"ג שזיפים

5כפיות שטוחות אבקת פקטין

ממתיק מלאכותי שווה ערך ל 100 גרם סוכר.

אופן ההכנה:
משרים את השזיפים במי סבון כ-3 דקות ושוטפים עד שהמים צלולים.

חותכים את השזיפים לקוביות בינוניות.

מניחים את השזיפים בסיר בינוני,רחב ושטוח עם 1 כוס מים.

מבשלים 10 דקות על אש קטנה.

מגבירים את האש לדרגה בינונית ומבשלים עוד 15 דקות, עד שהפרי רך.

מכבים את האש.

בוחשים את אבקת הפקטין עם ½ כוס מים חמים, עד שהאבקה נמסה.

מוסיפים לתערובת 3-4 כפות מנוזלי הבישול של השזיפים ובוחשים היטב לתערובת אחידה.

שופכים את התערובת לתוך עיסת הפרי ובוחשים בכף מעץ.

מדליקים מחדש את האש ומבשלים על אש בינונית נמוכה על סף רתיחה20-25 דקות.

מוסיפים את הממתיק,בוחשים שוב ומכבים את האש.

ממלאים בצנצנות בינוניות, סוגרים במכסה ושומרים במקרר.

הערה: על מנת שהסוכר יכנס לדם לאט ובהדרגה, מומלץ לאכול שכבה דקה של ריבה יחד עם ממרח שומני כגון חמאה, ממרח שקדים או טחינה גולמית על לחם מחיטה מלאה.

יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!