ריבת שזיפים

ריבת שזיפים

המצרכים:
1ק"ג שזיפים

5כפיות שטוחות אבקת פקטין

ממתיק מלאכותי שווה ערך ל 100 גרם סוכר.

אופן ההכנה:
משרים את השזיפים במי סבון כ-3 דקות ושוטפים עד שהמים צלולים.

חותכים את השזיפים לקוביות בינוניות.

מניחים את השזיפים בסיר בינוני,רחב ושטוח עם 1 כוס מים.

מבשלים 10 דקות על אש קטנה.

מגבירים את האש לדרגה בינונית ומבשלים עוד 15 דקות, עד שהפרי רך.

מכבים את האש.

בוחשים את אבקת הפקטין עם ½ כוס מים חמים, עד שהאבקה נמסה.

מוסיפים לתערובת 3-4 כפות מנוזלי הבישול של השזיפים ובוחשים היטב לתערובת אחידה.

שופכים את התערובת לתוך עיסת הפרי ובוחשים בכף מעץ.

מדליקים מחדש את האש ומבשלים על אש בינונית נמוכה על סף רתיחה20-25 דקות.

מוסיפים את הממתיק,בוחשים שוב ומכבים את האש.

ממלאים בצנצנות בינוניות, סוגרים במכסה ושומרים במקרר.

הערה: על מנת שהסוכר יכנס לדם לאט ובהדרגה, מומלץ לאכול שכבה דקה של ריבה יחד עם ממרח שומני כגון חמאה, ממרח שקדים או טחינה גולמית על לחם מחיטה מלאה.

שאל/י את המומחה! השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!