FaceBook

תבשילי דגנים לסוכרתיים

תערובת גרנולה עם גוג'י ברי
Rate this post

תבשיל כוסמת וירקות

החומרים:

2 כוסות כוסמת

4 כפות שמן זית

1 ספל פטריות שמפיניון פרוסות

1  בצל יבש גדול קצוץ

4  שיני שום כתושות

2 פלפלים אדומים קצוצים

1 גזר מגורד בפומפייה גסה

2  עגבניות גדולות חתוכות לקוביות

3 כוסות מים

1 כף אבקת מרק בטעם עוף ללא מונוסודיום גלוטמט

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, פטריות פלפלים, גזר, עגבניות. מאדים כעשר דקות תוך בחישה בכף עץ.

שוטפים את הכוסמת, מוסיפים לסיר ומאדים למשך מספר דקות נוספות.

מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים, מתבלים באבקת מרק, במלח ובפלפל שחור.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כחצי שעה. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.

סלט כוסמת

החומרים:
1 כוס כוסמת

½1 כוסות מים

חופן נדיב של עלים ירוקים קצוצים לפי העדפה אישית: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק או אחרים.
חופן נבטי מש (נבטים סיניים)
מעט כרוב ירוק קצוץ דק
בצל יבש קצוץ,לבן או סגול
1-2 שיני שום קצוצות (לפי הטעם)
חופן אגוזי קשיו קצוצים

שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים את הכוסמת, מטגנים מספר דקות ומוסיפים את המים (רצוי רותחים).
מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהמים נספגים והכוסמת רכה.
מסירים מהאש ושוטפים את גרגרי הכוסמת במי ברז קרים, על-מנת שלא ימשיכו להתבשל ולהדבק אחד לשני.
בקערה גדולה מערבבים את הכוסמת עם העלים הירוקים, הכרוב, הבצל, האגוזים והתבלינים.

אורז מלא אדום

החומרים:

2 כוסות אורז מלא

3 כוסות מים

1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות

1 בצל יבש גדול

2 שיני שום

1 כף רסק עגבניות

שמן לטיגון

1 כפית פפריקה מרוקאית

1 כף אבקת מרק בטעם עוף ללא מונוסודיום גלוטמט

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל, וכשהוא משחים מוסיפים את השום, הגמבה והאורז. מטגנים עוד מספר דקות, מוסיפים את המים (רותחים), את רסק העגבניות והתבלינים.

מבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות,עד שהאורז רך.

אורז בסמטי מלא בתיבול עשיר

החומרים:

כוס אורז בסמטי מלא

½2 כוסות מים

2 תרמילי הל שלמים – רצוי טריים ורכים למגע

מסמר אחד של ציפורן

1 מקל קינמון בינוני

½ כפית כורכום

3 גרגירים גדולים של פלפל שחור אנגלי

1 משמש מיובש קצוץ

מלח

שמן לטיגון

הכנה:

מטגנים את האורז למשך כ-5 דקות על להבה בינונית.

מוסיפים את התבלינים ואת המשמש המיובש, ממשיכים לטגן עוד כדקה או שתיים ומוסיפים את המים (רותחים).

מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהאורז רך.

סלט טבולה מקוסקוס מלא

1 חבילת קוסקוס מלא

3 עגבניות קצוצות דק

4 מלפפונים קצוצים דק

2 בצלים יבשים קצוצים דק

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כוס נענע קצוצה

½ כוס שמן זית

½ כוס מיץ לימון טרי

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים את הקוסקוס היבש עם כל יתר החומרים, מכסים ומכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות, עד שהקוסקוס סופג את כל הנוזלים ומתרכך לגמרי.

יכול להתאים כארוחה בפני עצמה.

לאיזון תזונתי מושלם, לאכול  עם קטנייה, כגון שניצל טופו.

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

    מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!