FaceBook

תבשילי ירקות לסוכרתיים

ירקות במחבת
2/5 - (1 vote)

ירקות בתנור (אנטי-פסטי)

החומרים:

2-3 קישואים חתוכים לפרוסות לאורכם

2 גמבות אדומה ו-2 גמבות צהובות חתוכות לפרוסות

1 חציל חתוך לפרוסות

2 בטטות חתוכות לפרוסות לאורכן

פטריות שמפיניון שלמות

עגבניות שרי

שיני שום שלמות לא קלופות

שמן זית

מלח גס

בזיליקום

אופן ההכנה:

משמנים קלות תבנית אפייה, ומניחים עליה את הירקות הפרוסים לפרוסות דקות ובניהם את שיני השום.

על הירקות יוצקים  שמן זית, מלח גס ומעט בזיליקום.

מכניסים לתנור, שחומם ל220 מעלות, מכוון למצב גריל למשך כ-40 דקות.

שעועית ירוקה  ברוטב עגבניות

החומרים:

1 שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה(400 גרם)

1 עגבנייה בשלה קלופה וקצוצה לקוביות

1 כף רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

¼ כפית כורכום

1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

1 כף אבקת מרק בטעם עוף ללא מונוסודיום גלוטמט

1 כוס מים

1 כף שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את העגבנייה, לאחר כ-5 דקות מועכים את העגבנייה ומוסיפים את השום הכתוש למשך דקה נוספת.

מוסיפים את כוס המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את השעועית הירוקה (אין צורך להפשיר), מערבבים עם הרוטב שנוצר ומבשלים על להבה בינונית למשך כ-20 דקות.

תבשיל שומר ואפונה

החומרים:

½ ק”ג אפונה טרייה או קפואה

3 ראשי שומר

1 בצל גדול חתוך לרצועות

¼ כפית כורכום

1כוס מים

שמן לטיגון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר רחב מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבתו ומוסיפים את התבלינים והמים.

חוצים כל אחד מראשי השומר לכ-6 חלקים, מוסיפים לסיר ומערבבים בעזרת כף עץ.

מבשלים על להבה נמוכה למשך כ-45 דקות, עד שהשומר רך.

מתאים בשילוב עם אורז מלא או קוסקוס מלא.

ירקות בסגנון הודי

החומרים:

½ כוס אפונה

½ כוס שעועית ירוקה טרייה חתוכה קטן

1 ספל פרחי כרובית ו/או ברוקולי

2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
קישוא חתוך לחצאי טבעות עבות
2 עגבניות בשלות וקלופות קצוצות דק.
2 בצלים חתוכים לרצועות

גמבה אדומה וגמבה צהובה, חתוכות לחצאי טבעות

3 שיני שום גדולות

כפית שורש ג’ינג’ר מגורד.

3 עלי דפנה

½  כפית זרעי כמון טחונים

¼ כפית כורכום

¼ כפית קינמון

¾  כפית גראם מאסאלה או חוויג’ למרק או אבקת קארי

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

להרתיח 2 כוסות מים בסיר עם כפית מלח.
להוסיף את השעועית הירוקה ואת הגזר ולבשל כ 5 דקות, להוסיף את האפונה והקישוא ולבשל עוד כ 5 דקות.
להוסיף את הכרובית/ברוקולי ולבשל עוד כ 5 דקות.

הכנת הרוטב

לחמם 3 כפות שמן בסיר בעל תחתית כבדה.

להוסיף את הבצל ולהביא להשחמה

להוסיף את הגמבות וכעבור 5 דקות להוסיף את התבלינים

להוסיף את העגבניות,לבשל 5 דקות ולמעוך מעט.

להוסיף חצי כוס מים רותחים ולבשל עוד 5 דקות

לפני הגשה:

להוסיף את הירקות המסוננים, לערבב,לבשל ביחד כשתי דקות ולכבות האש.

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

    מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!