FaceBook

תבשילי קטניות לסוכרתיים

מרק חורפי ובריא
Rate this post

שניצל טופו

החומרים:

1 גוש טופו (כ-330 גרם)

רוטב סויה

שמן לטיגון

ביצה טרופה

קמח מלא

שומשום

אופן ההכנה:

חותכים את גוש הטופו לפרוסות בעובי של 1 ס”מ.

משרים את פרוסות הטופו ברוטב הסויה, ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות.

לאחר ההשריה, טובלים את פרוסות הטופו בביצה ואח”כ בקמח המעורבב עם השומשום ומטגנים.

את השניצלים הטעימים הללו אפשר לצרף לכל ארוחה, ואפשר להשתמש בהם לכריכים.

לשמור במקרר.

קוביות טופו בסגנון הודי

החומרים:
330 גרם טופו, פרוס בעובי 1 ס”מ  וחתוך לקוביות, מושרה ברוטב סויה במקרר למשך כ-4 שעות
שמן לטיגון או חמאה מזוככת
1 בצל יבש, חתוך לרצועות
2 שיני שום כתוש
1כפית שורש ג’ינג’ר טרי מגורד בפומפייה
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות גדולות

1כוס פטריות טריות פרוסות
1 כוס שעועית ירוקה חתוכה
½ כוס גזר חתוך לגפרורים עבים
גבעול סלרי קצוץ גס
1 כוס פרחי כרובית(אפשר קפוא)
1 כוס חלב עזים או חלב קוקוס
1 כפית גאראם מסאלה או אבקת קארי
¼ כפית קינמון

2 גרגרי הל טריים ורכים
½ כפית כוסברה
1כפית פפריקה
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף רוטב סויה
3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים ווק או סיר עם תחתית עבה, מוסיפים שמן, בצל, שום וג’ינגר ומטגנים קלות.
מוסיפים ירקות וטופו וממשיכים לטגן.
מוסיפים חלב /חלב קוקוס ומביאים לרתיחה.
מוסיפים תבלינים, מיץ לימון ורוטב סויה.
מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 8 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

נזיד עדשים

החומרים:

1 כוס עדשים חומות

2 כוסות מים

1 בצל יבש גדול

2 שיני שום כתושות

1 כף רסק עגבניות

שמן לטיגון

1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

½ כפית כמון

¼ כפית כורכום
½ לימון טרי סחוט

2 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

להשרות את העדשים בקערת מים לכשעתיים ולסנן.

לטגן את הבצל עד שיזהיב,להוסיף את השום הכתוש וכעבור דקה גם את העדשים. להמשיך בטיגון עוד כ-3 דקות ולהוסיף את רסק העגבניות, התבלינים והמים.

לבשל על להבה נמוכה ברתיחה קלה למשך כחצי שעה לפחות עד שהעדשים רכות, להוסיף את מיץ הלימון לעוד 5 דקות ולכבות את האש.

להוסיף את הפטרוזיליה או הכוסברה הקצוצה ולהגיש.

שווארמה צמחית

כ-200 גרם פתיתי סויה

1 בצל גדול

2 כפות שמן לטיגון

1/3 כוס מים רותחים

1 כף כמון

פלפל שחור לפי הטעם

1 כף שטוחה אבקת מרק

½1 כף פפריקה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

משרים את פתיתי הסויה במים חמים למשך כ-3 שעות.

סוחטים מהנוזלים, שוטפים את הקצף שנוצר ושוב סוחטים היטב.

את הפתיתים חותכים לרצועות או חוצים לשניים ומניחים בקערה.

קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה.

מוסיפים למחבת את פתיתי הסויה, התבלינים והמים וממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כ-7 דקות.

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם

    מאשר/ת לקבל את הניוזלטר ואשמח לקבל 10% הנחה לקניה ראשונה!