תחליף סוכר מומלץ לסוכרתיים

תחליף סוכר מומלץ לסוכרתיים
1/5 - (2 votes)

כל מי שרמת הסוכר בדמו גבוהה, או שמעוניין לרזות, שואל את עצמו, מה הממתיק המומלץ כתחליף לסוכר.

בשוק ישנם שפע של ממתיקים מלאכותיים וממתיקים טבעיים שאמורים להוות תחליף לסוכר המשמין והמזיק.

אולם כידוע, תחליפים אלו אינם מושלמים ולכל אחד החיסרון שלו. חלקם עלולים להזיק וחלקם למרות היותם טבעיים, עדיין מכילים סוכר ועתירי קלוריות.

ממתיקים מלאכותיים

ממתיקים אלו עשויים מכימיקלים ורשימת תופעות הלוואי שלהם, ארוכה באופן מטריד. החומרים המוכרים הם סכרין, ציקלמט, אספרטיים, אצסולפם קיי וסוכרלוז.
סוכרלוז למשל, הידוע בשמו המסחרי ספלנדה,  מתפרסם כעשוי מסוכר, העוד האמת היא, שחומר זה התגלה במקרה במעבדה תוך ניסיון לייצר קוטל חרקים חדש…
בכמות גדולה ולאורך זמן, חלקם עלולים לגרום לסרטן, בעוד אחרים עלולים לגרום לפגיעה בראיה, גרוי בעור, הפרעות נשימה, הפרעות קיבה ומעיים, כאבי פרקים, עצבנות, דיכאון, פגיעה בזיכרון, סחרחורות ואפילפסיה, כאבי ראש, הפרעות במערכת העצבים, כאבים בחזה והתקפי לב. להרחבת המידע על ממתיקים מלאכותיים נפוצים ראו כאן

תחליף סוכר מומלץ לסוכרתיים

לנצח את הסוכרת עם קונטרול!

  • פתרון 100% טבעי
  • התחייבות לתוצאות
  • ללא תופעות לוואי

לפרטים נוספים >

ממתיקים טבעיים

ממתיקים המעלים רמות סוכר, כגון מולסה, סילאן, סירופ אגבה ודבש, נמצאים באופן טבעי בצמחים, ומכילים סוכר הנמצא בצמח או בפרי, ולכן אינם מתאימים בשימוש חופשי לסוכרתיים, אלא מדי פעם בכמות קטנה למי שהסוכר בדמו אינו גבוה במיוחד.

ממתיקים טבעיים שאינם מעלים רמות סוכר, הם סטיביה וסוכרים אלכוהוליים כגון מניטול, מלטיטול וקסיליטול.

סטיביה, הנו צמח הגדל באופן טבעי בדרום ומרכז אמריקה. לצמח הסטיביה מעל 200 סוגים, והמרכיבים העיקריים שלו האחראים על הטעם המתוק הנם סטיביוזיד ורבודיוזיד שמתיקותם עולה על סוכר פי 100-300 בהתאם לסוג הצמח.
הסטיביה נטולת פחמימות, והשימוש בה לא מעלה את רמות הסוכר בדם.

בעוד השימוש בעלי צמח הסטיביה השלמים נחשב לבטוח, השימוש בממתיק סטיביה (נוזל או אבקה) המיוצר מחומרים כימיים רבים ושונים המופקים מצמח הסטיביה, שנוי במחלוקת.

אישור הרשות האמריקאית לסמים ותרופות  ניתן לצמח הסטיביה כתוסף מזון ולא כממתיק. כיוון שקיים חשש שתמצית המופקת מצמח הסטיביה ומכילה לא מעט חומרים כימיים, עלולה להכיל רעלים העלולים בשימוש קבוע, להצטבר ברקמות ולפגוע באיברים חיוניים כמו כבד וכליות. האישור היחיד ניתן לחומר אחד שבודד מהצמח:

REB-A

סוכרים אלכוהוליים נמצאים באופן טבעי בצמחים ונקראים כך, כיוון שהמבנה הכימי שלהם דומה בחלקו לסוכר ובחלקו האחר לאלכוהול.
סוכרים אלו מספקים מתיקות טובה וללא טעם לואי, עם ערך קלורי של כ 20-50% מזה של סוכר רגיל.

בשימוש קבוע עלולים סוכרים אלו לגרום ליציאות רכות ואף לשלשולים (יתרון או חיסרון? תחליטו אתם). כמו כן, בשימוש מוגזם עלול להעלות טריגליצרידים (שומנים בדם).
פרט לכך, סוכר אלכוהולי נחשב לבטוח, מאושר לשימוש בכל העולם ונפוץ מאוד כממתיק במשקאות וממתקים שונים, שכמעט אינו מעלה רמות סוכר בדם, שכן הוא מתפרק במעי רק בחלקו ובאופן איטי.

מסקנות

מסקירת אפשרויות ההמתקה העומדות בפני סוכרתיים, נראה שהשימוש בממתיק המופק מסוכר אלכוהולי הוא הבטוח ביותר לשימוש הן מבחינת ניסיון מצטבר רב שנים בשימוש בעולם, והן מבחינת אישורים ותמימות דעים לגבי בטיחותו ללא יוצא מן הכלל.

מבין ממתיקים אלו, ניתן לרכוש (כרגע רק בחו"ל) את הממתיק קסיליטול. טעמו כטעם סוכר לבן, ללא כל טעם לואי, מאושר ובטוח לחלוטין לשימוש. חסרונו הוא מחירו היקר.
מכיוון שלשאר הממתיקים בשימוש יומיומי משמעותי,  עלולים להיות השלכות של העלאת רמות סוכר (ממתיק טבעי) או תופעות לואי שונות (ממתיק מלאכותי), ניתן לשלב אותם במזון ובשתייה בכמות קטנה.

אורון אופק

אורון אופק הוא מומחה לטיפול טבעי בסוכרת ברפואה הסינית, בעל ניסיון טיפולי של 25 שנים בדיקור סיני, תזונה וצמחי מרפא.
שיחת אבחון וייעוץ טלפוני/זום לאיזון סוכרת והרזיה, באמצעות צמחי מרפא ושיטת תזונה ייחודית, בשעה נוחה לך ומבלי לצאת מהבית.
לאחר תשאול מקיף ואבחנת לשון (יש לשלוח בווצאפ צילום לשון ובדיקות מעבדה עדכניות), נבנה יומן תזונה אישי המתאים לסגנון והרגלי החיים שלך.
סיכום פגישה יישלח במייל בסיום הפגישה, בצירוף טבלת מעקב ודף המלצות מודפס.
משך הפגישה הטלפונית כ 45 דקות בעלות של 250 ש"ח.
תיאום מראש בטלפון 02-992-4004

    יש לך שאלה לאורון? השאר/י הודעה ונחזור אליך בהקדם