המצרכים:
1ק"ג שזיפים
5כפיות שטוחות אבקת פקטין
ממתיק מלאכותי שווה ערך ל 100 גרם סוכר.
אופן ההכנה:
משרים את השזיפים במי סבון כ-3 דקות ושוטפים עד שהמים צלולים.
חותכים את השזיפים לקוביות בינוניות.
מניחים את השזיפים בסיר בינוני,רחב ושטוח עם 1 כוס מים.
מבשלים 10 דקות על אש קטנה.
מגבירים את האש לדרגה בינונית ומבשלים עוד 15 דקות, עד שהפרי רך.
מכבים את האש.
בוחשים את אבקת הפקטין עם ½ כוס מים חמים, עד שהאבקה נמסה.
מוסיפים לתערובת 3-4 כפות מנוזלי הבישול של השזיפים ובוחשים היטב לתערובת אחידה.
שופכים את התערובת לתוך עיסת הפרי ובוחשים בכף מעץ.
מדליקים מחדש את האש ומבשלים על אש בינונית נמוכה על סף רתיחה20-25 דקות.
מוסיפים את הממתיק,בוחשים שוב ומכבים את האש.
ממלאים בצנצנות בינוניות, סוגרים במכסה ושומרים במקרר.
הערה: על מנת שהסוכר יכנס לדם לאט ובהדרגה, מומלץ לאכול שכבה דקה של ריבה יחד עם ממרח שומני כגון חמאה, ממרח שקדים או טחינה גולמית על לחם מחיטה מלאה.